Overige video's

Pittige zuurkoolschotel

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 830 kcal
Koolhydraten 56 g
Eiwit 26 g
Vet
Waarvan verzadigd
49 g
20 g

Bereiden

  1. Bak de spekblokjes iets uit. Voeg de olie, ui, paprika, versgemalen peper, paprikapoeder en nootmuskaat bij het spek en bak alles 3 minuten.
  2. Schep de zuurkool erdoor en roerbak 2 minuten. Giet de wijn erbij en roer de tomatenpuree erdoor. Stoof zachtjes 20 minuten. Schep de appelblokjes de laatste 5 minuten van de stooftijd door de zuurkool.
  3. Maak de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking of maak zelf aardappelpuree van de aardappels, melk, boter en een snuf nootmuskaat terwijl de zuurkool stooft.
  4. Schep de salamireepjes door de aardappelpuree. Serveer de zuurkoolschotel op een bedje aardappelpuree.

Bereidingstip

De zuurkoolschotel wordt extra pittig door er 1 theelepel sambal oelek aan toe te voegen.

Variatie

Vervang paprikapoeder door 1/4 eetl. kerriepoeder.

Wijnadvies

Kies voor een vrij zacht type witte wijn: Elzasser Riesling of Pinot Blanc. Of witte Soave uit Italië, Somontano uit Spanje of Picpoul de Pinet uit Zuid-Frankrijk (9-11°C).

Voedingswaarde p.p.
Energie 830 kcal
Koolhydraten 56 g
Eiwit 26 g
Vet
Waarvan verzadigd
49 g
20 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.