Overige video's

Pittige visschnitzel met gepofte aardappel

Voedingswaarde p.p.
Energie 675 kcal
Koolhydraten 59 g
Eiwit 43 g
Vet
Waarvan verzadigd
27 g
5 g
Print

Bereiden

  1. Halveer de citroen. Snijd de helft in partjes en knijp de andere helft uit boven de tilapiafilets.
  2. Meng de bloem met de Mexicaanse kruiden en chilipoeder in een diep bord.
  3. Klop de eieren los in een tweede bord en verdeel het paneermeel over een derde bord.
  4. Haal de visfilets eerst door de bloem, daarna door het ei en vervolgens door het paneermeel.
  5. Prik de aardappels hier en daar in met een vork. Leg de aardappels in een magnetronschaal en gaar 6-7 minuten in de magnetron op 800 Watt.
  6. Laat afgedekt 3-4 minuten nagaren buiten de magnetron.
  7. Kook de broccoli met aanhangend vocht afgedekt 3-4 minuten in de magnetron op 800 Watt.
  8. Verhit de olie en bak hierin de visfilets 2-3 minuten per kant.
  9. Snijd de aardappels aan één kant in en druk ze iets open. Schep er wat salsasaus in en serveer de aardappels met de broccoli bij de tilapiafilets.
  10. Garneer met partjes citroen.

Bereidingstip

Neem voor de Mexicaanse kruiden bijvoorbeeld kruidenmix voor burrito.

Gepofte aardappels klinkt misschien ingewikkeld, maar dit gaat heel makkelijk en snel in de magnetron. Let op dat alle aardappels die je wilt gaan poffen even groot zijn, dan zijn ze tegelijkertijd gaar. Heb je graag een krokant schilletje? Verpak de aardappels dan in aluminiumfolie en pof ze 45-60 minuten in een oven van 200ºC.

Voedingswaarde p.p.
Energie 675 kcal
Koolhydraten 59 g
Eiwit 43 g
Vet
Waarvan verzadigd
27 g
5 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.