Overige video's

Pittige speklapjes met gembersiroop
Pittige speklapjes met gembersiroop
(0)

Pittige speklapjes met gembersiroop

Houd je wel van een beetje pit, maar moet het ook weer niet té pittig zijn? Neem dan de wat mildere sambal badjak voor de marinade, voeg iets meer gembersiroop toe en laat de verse rode peper achterwege.
Categorie bijgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 345 kcal
Koolhydraten 5 g
Eiwit 17 g
Vet
Waarvan verzadigd
28 g
11 g
Vezels 1 g
Zout 0,7 g
Hoofdingrediënten

Voorbereiden

Meng alle ingrediënten voor de marinade en laat hierin de speklappen minimaal 1 uur marineren. Steek eventueel de barbecue aan.

Bereiden

  1. Leg de speklappen op de barbecue of verhit een koekenpan en bak het spek rondom tot het goudbruin en knapperig is. Bestrijk de speklapjes tussendoor royaal met de marinade, maar zorg ervoor dat deze niet aanbrandt. Bestrooi met de rode peper en bieslook.

Bereidingstip

Deze speklapjes zijn lekker met seroendeng.

Houd je wel van een beetje pit, maar moet het ook weer niet té pittig zijn? Neem dan de wat mildere sambal badjak voor de marinade, voeg iets meer gembersiroop toe en laat de verse rode peper achterwege.

Voedingswaarde p.p.
Energie 345 kcal
Koolhydraten 5 g
Eiwit 17 g
Vet
Waarvan verzadigd
28 g
11 g
Vezels 1 g
Zout 0,7 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.