Overige video's

Pittige riblapjes met rode en witte bonen

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 690 kcal
Koolhydraten 31 g
Eiwit 63 g
Vet
Waarvan verzadigd
33 g
12 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 150°C. Verhit de olie in een ovenvaste braadpan en bak hierin het vlees, bestrooid met bloem, rondom bruin. Voeg zout en peper toe. Schep het vlees uit de pan.
  2. Bak de wortel, de ui en de knoflook 3 minuten in het bakvet. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze 1 minuut mee.
  3. Doe het vlees weer in de pan, giet de wijn, de fond, de gepelde tomaten met sap en de rode pepers erbij en breng aan de kook.
  4. Zet de pan afgedekt 2,5 uur in de oven. Roer af en toe om.
  5. Verwarm de bonen, giet ze af en serveer ze bij de riblapjes.

Bereidingstip

Lekker met grof bruinbrood of stokbrood.

Variatie

Vervang rode peper door 100 gram salami of chorizoreepjes. In plaats van witte en rode bonen is maïs met kapucijners ook lekker.

Voedingswaarde p.p.
Energie 690 kcal
Koolhydraten 31 g
Eiwit 63 g
Vet
Waarvan verzadigd
33 g
12 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.