Overige video's

Pittige pompoenstoof met kip
Pittige pompoenstoof met kip
(3)

Pittige pompoenstoof met kip

Zin in een stoofpotje? Extra lekker tijdens een koude winteravond. Met dit recept maak je een pittige stoofpot met pompoen en chorizo.
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 700 kcal
Koolhydraten 67 g
Eiwit 35 g
Vet
Waarvan verzadigd
32 g
8 g
Vezels 7 g
Zout 3 g

Bereiden

  1. Snijd de pompoen in parten. Verwijder de pitten en draden en snijd de pompoen met schil in blokjes. Bak de chorizo in een droge, hete koekenpan in 3-4 minuten krokant. Schep uit de pan.
  2. Verhit de olijfolie in de pan en fruit hierin de ui, knoflook, oregano en paprikapoeder 2-3 minuten. Bak de rode peper en kip 2-3 minuten mee. Voeg de chorizo, pompoen en bouillon toe en kook zachtjes circa 20 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Kook intussen de rijst. Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan goudbruin. Strooi over de pompoenstoof en serveer met de rijst.

Bereidingstip

Vervang de kip in dit recept door hamlappen.

Voedingswaarde p.p.
Energie 700 kcal
Koolhydraten 67 g
Eiwit 35 g
Vet
Waarvan verzadigd
32 g
8 g
Vezels 7 g
Zout 3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.