Overige video's

Pittige pastinaakstamppot met paksoi en makreel
Pittige pastinaakstamppot met paksoi en makreel
(15)

Pittige pastinaakstamppot met paksoi en makreel

Nieuwe ingrediënten en combinaties maken de stamppot helemaal van nu! Bijvoorbeeld deze pittige stamppot met een Aziatisch tintje. Lekker en gezond!
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 665 kcal
Koolhydraten 74 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
32 g
8 g
Vezels 18 g
Zout 1,2 g

Bereiden

  1. Kook de aardappels met de pastinaak in 15-20 minuten gaar in water met zout. Voeg de laatste 3 minuten de paksoi toe. Maak intussen de makrelen schoon en verwijder de kop, staart, het vel en de graten.
  2. Verhit de arachideolie en fruit hierin de gember, knoflook, ui, rode peper en de helft van de bosui. Giet de groenten af en vang wat kookvocht op. Stamp de groenten met het gembermengsel, de kokosmelk en eventueel wat kookvocht.
  3. Meng de chilisaus met de soja- saus en serveer samen met de makreel bij de stamppot. Bestrooi met de rest van de bosui en de uitjes.

Bereidingstip

Vervang het gembermengsel in dit recept door 2 theelepels sambal oelek.

Bestrooi de pastinaakstamppot met gehakte pinda's in plaats van gefrituurde uitjes.

Heb jij dit recept gemaakt?

We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

Voedingswaarde p.p.
Energie 665 kcal
Koolhydraten 74 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
32 g
8 g
Vezels 18 g
Zout 1,2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.