Overige video's

Pittige pasta met tomatensaus en makreel

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 890 kcal
Koolhydraten 75 g
Eiwit 37 g
Vet
Waarvan verzadigd
48 g
9 g

Bereiden

  1. Verhit de olijfolie en fruit hierin de pepers, knoflook en ui. Voeg de pastasaus toe en stoof zachtjes 10 minuten.
  2. Kook intussen de pasta beetgaar. Giet deze af en laat goed uitlekken.
  3. Schep de saus door de pasta en serveer deze met de makreel erop. Bestrooi het gerecht met peterselie.

Bereidingstip

Breid de tomatensaus eens uit met plakjes olijven, kleine roosjes broccoli of diepvries doperwten.

Vind je 500 gram makreel in je pasta wat veel, bewaar dan circa 100 gram voor een borrelhapje voor de dag erna. Prak de makreel fijn en maak hem smeuïg met een flinke lik mayonaise. Besmeer plakjes stokbrood met de makreelmayonaise en garneer met stukjes tomaat en fijngesneden bieslook.

Variatie

Vervang makreel eens door sardines of gerookte forel.

Voedingswaarde p.p.
Energie 890 kcal
Koolhydraten 75 g
Eiwit 37 g
Vet
Waarvan verzadigd
48 g
9 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.