Overige video's

Pittige makreelsalade met krieltjes

4 eenvoudig lunch, klein gerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 450 kcal
Koolhydraten 49 g
Eiwit 11 g
Vet
Waarvan verzadigd
22 g
4 g
Vezels 8 g
Zout 0,5 g

Bereiden

  1. Halveer de krieltjes of snijd ze in kwarten en kook 10-12 minuten in water met zout. Giet de krieltjes af en laat iets afkoelen.
  2. Meng de ingrediënten voor de dressing en breng op smaak met zout en peper. Schep deze dressing door de lauwwarme krieltjes.
  3. Meng de tomaatjes, rode peper, de helft van de bosui en de helft van de makreel erdoor. Serveer de salade met de rest van de makreel en bosui erbovenop.

Bereidingstip

Vervang de makreel door tonijn of sardines uit blik.

Te pittig? Vervang de peper in dit recept door reepjes paprika.

Wijnadvies

Deze pittige makreelsalade combineert goed met Stoney Creek Chardonnay-Semillon uit Australië, een rijk en vol glas wit.

Voedingswaarde p.p.
Energie 450 kcal
Koolhydraten 49 g
Eiwit 11 g
Vet
Waarvan verzadigd
22 g
4 g
Vezels 8 g
Zout 0,5 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.