Overige video's

Pittige linzensoep met pita

Voedingswaarde p.p.
Energie 590 kcal
Koolhydraten 66 g
Eiwit 24 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
7 g
Print

Bereiden

  1. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui en de helft van de knoflook.
  2. Voeg de wortel, gember, de helft van de bladselderij, ketoembar en cayennepeper toe en smoor 3-4 minuten.
  3. Giet de vleesbouillon erbij en roer de linzen erdoor. Kook zachtjes 15-20 minuten. Roer regelmatig door. Voeg iets extra bouillon toe als de soep te dik wordt.
  4. Knijp het sap van een halve limoen uit boven de soep. Snijd de andere helft in partjes. Meng de rest van de knoflook en de olijfolie met zout en peper door de yoghurt.
  5. Serveer de soep, bestrooid met de rest van de bladselderij, met de pitabroodjes, yoghurtcrème en partjes limoen.
Voedingswaarde p.p.
Energie 590 kcal
Koolhydraten 66 g
Eiwit 24 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
7 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.