Overige video's

Pittige komkommerpartjes

1 gemiddeld bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 125 kcal
Koolhydraten 25 g
Eiwit 2 g
Vet
Waarvan verzadigd
1 g
0 g
Vezels 2 g
Zout 0,4 g
Hoofdingrediënten Komkommer (226) Rode peper (408)

Bereiden

  1. Halveer de komkommers en schep met een theelepeltje de zaadlijsten eruit. Snijd de komkommers in schuine plakken.
  2. Verwarm in een steelpan 150 ml water met de sambal, azijn, suiker en korianderzaad. Laat even afkoelen. Schep de komkommer in de weckpot, voeg de rode peper toe en giet het pekelwater erover.
  3. Laat minimaal 4 uur in de koelkast staan, het liefst een hele nacht. Lekker bij nasi en bami.

Bereidingstip

Bewaar de ongeopende pot op een koele, donkere en droge plaats. De ingemaakte komkommer blijft dan circa drie maanden goed. Na opening kun je de groenten nog een paar dagen bewaren in de koelkast.

Voedingswaarde p.p.
Energie 125 kcal
Koolhydraten 25 g
Eiwit 2 g
Vet
Waarvan verzadigd
1 g
0 g
Vezels 2 g
Zout 0,4 g
Hoofdingrediënten Komkommer (226) Rode peper (408)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.