Overige video's

Pittige komkommer uit de wok

4 eenvoudig klein gerecht, bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 110 kcal
Koolhydraten 3 g
Eiwit 3 g
Vet
Waarvan verzadigd
10 g
1 g

Bereiden

  1. Halveer de komkommers in de lengte en schraap de zaadlijsten eruit.
  2. Snijd elke komkommerhelft in stukken en snijd deze in staafjes.
  3. Verhit de olie en roerbak hierin de komkommer 2-3 minuten.
  4. Voeg de rode peper toe en bak nog 1-2 minuten.
  5. Meng het limoensap en de sojasaus erdoor.
  6. Verhit intussen de sesamolie en rooster hierin het sesamzaad.
  7. Bestrooi de komkommer met sesamzaad en koriander.
  8. Dit recept is lekker bij oosterse gerechten als nasi goreng.

Bereidingstip

Vervang in het recept de rode peper door rode ui of paprika.

Bak stukjes lente-/bosui mee met de komkommer.

Voedingswaarde p.p.
Energie 110 kcal
Koolhydraten 3 g
Eiwit 3 g
Vet
Waarvan verzadigd
10 g
1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.