Overige video's

Pittige hamlappen met sinaasappel

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 390 kcal
Koolhydraten 12 g
Eiwit 37 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
3 g
Hoofdingrediënten Sinaasappel (295) Hamlap (26)

Bereiden

  1. Snijd de schil van 2 sinaasappels dun en verdeel deze in smalle reepjes.
  2. Verwijder de witte velletjes van de buitenkant van de sinaasappels. Snijd de partjes van de sinaasappels tussen de vliesjes uit en vang het sap op.
  3. Pers 1 sinaasappel uit en snijd de overige sinaasappel in plakken.
  4. Bestrooi het vlees met zout en peper.
  5. Verhit de olie in een braadpan en bak hierin het vlees rondom lichtbruin.
  6. Schep de ui erdoor en bak deze even mee. Blus af met de bouillon.
  7. Voeg de gember, sambal, sinaasappelschil, -sap, en -plakken toe en breng aan de kook. Stoof 20-25 minuten met het deksel op de pan.
  8. Rooster intussen de amandelen in een droge, hete koekenpan.
  9. Schep de sinaasappelplakken uit de pan en roer de sinaasappelpartjes erdoor.
  10. Bestrooi het vlees met de amandelen en peterselie.

Bereidingstip

Gebruik karbonades of magere varkenslapjes in plaats van hamlappen.

Vervang de sambal door 1 kaneelstokje voor een wat mildere smaak. Verwijder het stokje voor het serveren.

Voedingswaarde p.p.
Energie 390 kcal
Koolhydraten 12 g
Eiwit 37 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
3 g
Hoofdingrediënten Sinaasappel (295) Hamlap (26)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.