Overige video's

Pittige burgers met tomatensaus en kruidenpuree

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 740 kcal
Koolhydraten 60 g
Eiwit 33 g
Vet
Waarvan verzadigd
39 g
11 g
Hoofdingrediënten Gehakt (22) Tomaat (204)

Bereiden

  1. Meng het gehakt met de ui, het ei, paneermeel, enkele druppels tabasco, koriander, zout en peper. Vorm er burgers van en leg ze even in de koelkast.
  2. Kook de aardappels met zout gaar. Kruis de tomaten in, leg ze enkele tellen in kokend water, pel ze en snijd ze in stukken.
  3. Verhit de helft van de olijfolie en bak hierin de burgers circa 5 minuten per kant. Schep ze uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  4. Voeg de tomaten met het tomatensap, zout en peper toe aan het bakvet en kook zachtjes circa 3 minuten.
  5. Giet de aardappels af en stamp ze fijn met de rest van de olijfolie, bosui, Italiaanse kruiden, zout en peper.
  6. Serveer de burgers met de tomatensaus bij de kruidenpuree.

Variatie

Vervang de Italiaanse kruiden in de aardappelpuree eens door 2 eetlepels pesto.

Voedingswaarde p.p.
Energie 740 kcal
Koolhydraten 60 g
Eiwit 33 g
Vet
Waarvan verzadigd
39 g
11 g
Hoofdingrediënten Gehakt (22) Tomaat (204)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.