Overige video's

Pittige boerenkool met oosterse karbonade

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 865 kcal
Koolhydraten 72 g
Eiwit 48 g
Vet
Waarvan verzadigd
40 g
8 g

Bereiden

  1. Rasp 1 theelepel van de citroenschil en pers de vrucht uit. Meng citroenrasp en -sap met de knoflook, gember, rode peper, 4 eetlepels olie en de sojasaus.
  2. Bestrijk de karbonades met dit mengsel en laat circa 15 minuten intrekken. Kook de aardappels met de boerenkool in 15-20 minuten gaar.
  3. Verhit intussen 2 eetlepels olie en bak hierin de karbonades op middelhoge stand 5-7 minuten per kant. Voeg een klein scheutje water toe.
  4. Giet de aardappels en boerenkool af en maak er met de rest van de olie en sambal een stamppot van. Bestrooi de stamppot met de uitjes en serveer met de karbonades.

Variatie

Neem spitskool of savooiekool in plaats van boerenkool. Vervang de ribkarbonades door varkensfiletlapjes.

Voedingswaarde p.p.
Energie 865 kcal
Koolhydraten 72 g
Eiwit 48 g
Vet
Waarvan verzadigd
40 g
8 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.