Overige video's

Pittige bloemkoolburgers
Pittige bloemkoolburgers
(3)

Pittige bloemkoolburgers

Deze vegetarische burger van bloemkool en wil je maken! Lekker in het weekend met friet, of doordeweeks als lunch. Het kan allemaal!
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 480 kcal
Koolhydraten 34 g
Eiwit 15 g
Vet
Waarvan verzadigd
31 g
7 g
Vezels 5 g
Zout 1,4 g

Bereiden

  1. Blancheer de bloemkool 2 minuten in kokend water met zout. Giet af en spoel onder koud water af. Laat goed uitlekken. Pureer de bloemkool in de keukenmachine met de knoflook, oregano, paprikapoeder, ei, bloem, zout en peper.
  2. Schep over in een schaal en voeg voldoende paneermeel toe voor een smeuïg, maar niet te nat mengsel. Vorm 4 burgers van het mengsel en zet afgedekt in de koelkast.
  3. Roer intussen de mayonaise, mosterd en bieslook door elkaar. Bak de broodjes eventueel af. Verhit de olie en bak hierin de burgers aan beide kanten goudbruin. Leg de kaas op de burgers en laat smelten onder een deksel. Snijd de broodjes open en bestrijk met de mosterdsaus. Verdeel de sla erover. Leg op elk broodje een burger en beleg met de uienringen. Serveer direct. Lekker met friet of aardappelpartjes.
Voedingswaarde p.p.
Energie 480 kcal
Koolhydraten 34 g
Eiwit 15 g
Vet
Waarvan verzadigd
31 g
7 g
Vezels 5 g
Zout 1,4 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.