Overige video's

Pitabroodjes met gehaktballetjes en zilvervlies-tabouleh

Serveer zilvervliesrijst eens in een pitabroodje! Dat ziet er meteen gezellig uit, en het is weer eens wat anders! Dit recept met gehaktballetjese en zilvervlies-tabouleh en knoflooksaus is heerlijk! En de leftovers eet je de volgende dag als lunch.
Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 610 kcal
Koolhydraten 65 g
Eiwit 23 g
Vet
Waarvan verzadigd
27 g
7 g
Vezels 4 g
Zout 1,1 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Kook de rijst. Laat droogstomen en daarna uitgespreid op een schaal afkoelen.
  2. Kneed intussen het gehakt met de kruiden, chilipoeder en ketchup en rol er 12 balletjes van. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de balletjes om en om in circa 10 minuten bruin en gaar.
  3. Snijd de tomaten in kleine blokjes. Schep de afgekoelde rijst in een kom om met de tomaten, groene kruiden en bosui. Breng op smaak met zout en peper, het citroensap en de olijfolie.
  4. Bak de pitabroodjes af en snijd ze open. Vul elk broodje met een grote lepel van de rijstsalade en 3 gehaktballetjes. Schep een lepel knoflooksaus erop en serveer direct.
Voedingswaarde p.p.
Energie 610 kcal
Koolhydraten 65 g
Eiwit 23 g
Vet
Waarvan verzadigd
27 g
7 g
Vezels 4 g
Zout 1,1 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.