Overige video's

Pitabroodje met gemarineerde biefreepjes

Voedingswaarde p.p.
Energie 330 kcal
Koolhydraten 29 g
Eiwit 26 g
Vet
Waarvan verzadigd
12 g
3 g
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de ketjap, de honing, 1 eetlepel olie en peper tot een marinade. Leg de biefreepjes hierin.
  2. Snijd de pitabroodjes aan één kant in tot envelopjes. Rooster het sesamzaad in een droge hete koekenpan.
  3. Verwarm de broodjes 5 minuten in de oven. Verhit 1 eetlepel olie in een wok of hapjespan en roerbak hierin de gemarineerde biefreepjes 2-3 minuten.
  4. Schep in ieder broodje reepjes ijsbergsla met daarop de biefreepjes. Strooi er sesamzaad over.

Bereidingstip

Je kunt de pitabroodjes ook in een broodrooster of tosti­apparaat roosteren, in plaats van in de oven.

Maak er een hoofdgerecht van door er een extra salade bij te serveren.

Wijnadvies

Rosé is zeker een aanrader: landenwijn Zuid-Afrika, Vega Libre of Yellow Tail. Ook niet al te heftig, wat koeler te drinken rood zal smaken. Kies bijvoorbeeld voor Beaujolais Villages.

Voedingswaarde p.p.
Energie 330 kcal
Koolhydraten 29 g
Eiwit 26 g
Vet
Waarvan verzadigd
12 g
3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.