Overige video's

Pitabrood met gekruid gehakt

4 eenvoudig lunch
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 555 kcal
Koolhydraten 35 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
32 g
9 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Verhit de olie, fruit de ui en bak hierbij het gehakt rul. Voeg de geperste teentjes knoflook, kaneelpoeder, cayennepeper, citroenmelisse en zout naar smaak toe.
  2. Snijd de pitabroodjes open tot een envelopje. Leg ze 5 minuten in de oven.
  3. Stop wat slareepjes in de broodjes en verdeel daarover het gekruide gehakt. Garneer met de tomaat die in blokjes of partjes is gesneden. Serveer de knoflooksaus erbij.

Variatie

Het pitabrood kan worden vervangen door Turks brood (in punten gesneden), ciabattabrood of wraps (kant-en-klaar). In plaats van citroenmelisse of munt kun je ook koriander gebruiken.

Wijnadvies

Côtes du Rhône, Côtes du Ventoux. Passend zijn ook Rioja en Valpolicella (rond 16ºC).

Voedingswaarde p.p.
Energie 555 kcal
Koolhydraten 35 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
32 g
9 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.