Overige video's

Pita-pizza calzone

Heb je pitabroodjes over? Maak er een pita-pizza calzone van! Vul je pitabroodjes met wat jij lekker vindt, bijvoorbeeld met mozzarella, salami, champignons en Parmezaanse kaas. Met dit recept kun je oneindig variëren!
Print

Bereiden

  1. Steek de barbecue aan of verwarm de oven voor op 220ºC. Vouw een stuk aluminiumfolie dubbel zodat het groot genoeg is om 8 broodjes tegelijk erop te leggen.
  2. Snijd de pitabroodjes open tot een envelopje. Vul elk broodje met een plakje mozzarella, een plakje vleeswaren, een paar plakjes champignon en wat geraspte kaas.
  3. Vul naar smaak aan met artisjok of olijven. Druk de broodjes dicht en bestrijk ze aan beide kanten met olijfolie.
  4. Leg het stuk folie op het rooster van de barbecue en leg de broodjes erop. Sluit het deksel van de barbecue en bak de broodjes 2-4 minuten. Keer om met behulp van een tang en bak nogmaals in een paar minuten krokant.
  5. Verwarm intussen de tomatensaus. Neem de pita's van het rooster en serveer direct met de tomatensaus.
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.