Overige video's

Pita pesto
Pita pesto
(15)

Pita pesto

Heb je een pitabroodje over? Gooi deze zeker niet weg, want je kunt hier uitstekend een lekkere lunch mee maken. Waarschijnlijk heb je alle ingrediënten wel in huis om deze pita pesto te maken. Net een kleine pizza!
Categorie lunch, snack
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 290 kcal
Koolhydraten 25 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
15 g
5 g
Vezels 1 g
Zout 0,8 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan. Pureer met een staafmixer de basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en olijfolie tot een pesto. Breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel een scheutje water toe.
  2. Snijd de pitabroodjes helemaal open en leg ze op de bakplaat. Bestrijk de binnenkanten met tomatensaus en verdeel de mozzarella erover. Besprenkel met de pesto en bak circa 10 minuten in de oven, tot de mozzarella is gesmolten.

Voedingswaarde p.p.
Energie 290 kcal
Koolhydraten 25 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
15 g
5 g
Vezels 1 g
Zout 0,8 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.