Overige video's

Pita met merguez en tzatziki

Zin in pitabroodjes met tzatziki? Een uitstekende keuze! Dit recept staat in 15 minuten op tafel. Lekker snel voor doordeweeks dus, en kinderen zullen ook smullen van de pitabroodjes met merguez worstjes.
Voedingswaarde p.p.
Energie 760 kcal
Koolhydraten 53 g
Eiwit 33 g
Vet
Waarvan verzadigd
45 g
20 g
Vezels 5 g
Zout 3,2 g
Print

Bereiden

  1. Halveer de komkommer in de lengte en schraap met een theelepel de zaadlijsten eruit. Rasp de komkommer grof en snijd de muntblaadjes fijn. Meng de komkommer met de munt, olijfolie, knoflook en yoghurt. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm de oven voor op 220ºC.
  2. Verhit de grillpan en gril hierin de worstjes in circa 5 minuten rondom gaar en goudbruin. Bak de pitabroodjes 4-6 minuten in de oven. Snijd de broodjes open en vul ze met wat rucola, tomaat, een worstje en een schep van de tzatziki. Verbrokkel de feta erover.

Bereidingstip

Knijp na het raspen zo veel mogelijk het vocht uit de komkommer, dan wordt de tzatziki wat minder waterig.

Voedingswaarde p.p.
Energie 760 kcal
Koolhydraten 53 g
Eiwit 33 g
Vet
Waarvan verzadigd
45 g
20 g
Vezels 5 g
Zout 3,2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.