Overige video's

Pita met korianderhummus, feta en olijven

Klaar in 15 minuten: dit recept met pita, korianderhummus, feta, tomaat, komkommer en olijven. Een lekkere vegetarische, Griekse pita, heerlijk als lunchgerecht. De hummus maak je makkelijk zelf!
Voedingswaarde p.p.
Energie 305 kcal
Koolhydraten 32 g
Eiwit 11 g
Vet
Waarvan verzadigd
14 g
5 g
Vezels 6 g
Zout 1,3 g
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Bak de pitabroodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Pureer met een staafmixer de kikkererwten, sesamolie, komijn, citroensap, knoflook, koriander en 4 eetlepels van het vocht van de kikkererwten tot een romige hummus. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Snijd de pitabroodjes open. Bestrijk met de hummus en verdeel de tomaat en komkommer erover. Bestrooi met de feta en olijven. Serveer direct.
Voedingswaarde p.p.
Energie 305 kcal
Koolhydraten 32 g
Eiwit 11 g
Vet
Waarvan verzadigd
14 g
5 g
Vezels 6 g
Zout 1,3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.