Overige video's

Pita met gehaktballetjes en harissa-mayo
Pita met gehaktballetjes en harissa-mayo
(10)

Pita met gehaktballetjes en harissa-mayo

Met een pitabroodje maak je de lekkerste lunches of snelle maaltijden. Dit recept met gehaktballetjes en harissa mayonaise is voor de echte spicy lovers.
Categorie lunch, snack
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 355 kcal
Koolhydraten 27 g
Eiwit 14 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
5 g
Vezels 2 g
Zout 0,7 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Kneed het gehakt met de komijn, helft van de rode ui, zout en peper. Draai met vochtige handen kleine balletjes van het gehakt.
  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de gehaktballetjes in circa 5 minuten rondom goudbruin. Meng de koriander, overige ui, tomaten en het limoensap. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Verwarm de pitabroodjes in de oven. Meng de harissa met de mayonaise. Snijd de pitabroodjes open en verdeel de gehaktballetjes en tomatensalade erover. Besprenkel met de harissa-mayo.

Bereidingstip

Maak zelf harissa (klik hier voor het recept).

Voedingswaarde p.p.
Energie 355 kcal
Koolhydraten 27 g
Eiwit 14 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
5 g
Vezels 2 g
Zout 0,7 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.