Overige video's

Pistachecake met rucola en mosterd

Deze pistachecake met rucola en mosterd is een feestje op je bord! Leuk voor de borrel of om mee te nemen naar een barbecue. Het recept van deze lekkere cake vind je hier.
Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 340 kcal
Koolhydraten 30 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
19 g
5 g
Vezels 2 g
Zout 0,8 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 170ºC. Meng het bakmeel in een kom met de eieren, zure room, olijfolie, mosterd, zout en peper. Klop dit tot een beslag.
  2. Spatel de rucola en pistachenoten erdoor. Schep het beslag in de cakevorm en bak de cake 40-45 minuten in het midden van de oven.
  3. Test de gaarheid van de cake: steek er een satéprikker in, als deze er droog uitkomt, is de cake gaar. Laat de cake buiten de oven 10 minuten rusten en keer dan om. Serveer de cake lauwwarm.

Bereidingstip

Vervang de rucola in dit recept door spinazie of platte peterselie.

Gebruik pecannoten of blanke amandelen in plaats van pistachenoten in dit recept.

Voedingswaarde p.p.
Energie 340 kcal
Koolhydraten 30 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
19 g
5 g
Vezels 2 g
Zout 0,8 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.