Overige video's

Pisang goreng - gebakken banaan

4 gemiddeld nagerecht, bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 400 kcal
Koolhydraten 66 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
10 g
2 g
Hoofdingrediënten Banaan (102)

Bereiden

  1. Maak een glad en stevig beslag van het zelfrijzend bakmeel, de vanillesuiker, een snufje zout, het ei en de melk. Het beslag moet aan de banaan blijven 'hangen'. Snijd de bananen in de lengte doormidden.
  2. Verhit de olie in een frituurpan, een hoge koekenpan of wok. Schep de stukken banaan voorzichtig door het beslag. Snijd lange bananen eventueel nog een keer in de breedte door.
  3. Schep ze uit het beslag in de hete olie (180ºC). Bak enkele stukken banaan tegelijk. Bak het beslag om de banaan knapperig en lichtbruin. Laat de gebakken bananen even op keukenpapier uitlekken. Eet dit gerecht meteen op.
  4. Serveer hierbij vanille-ijs.

Variatie

Neem in plaats van banaan (uitgelekte) schijven ananas.

Wijnadvies

Een zoete dessertwijn combineert mooi met de zoete banaansmaak én het vanille-ijs. Kies voor een Monbazillac of een Muscat de Rivesaltes (9-11ºC).

Voedingswaarde p.p.
Energie 400 kcal
Koolhydraten 66 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
10 g
2 g
Hoofdingrediënten Banaan (102)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

wilco 15-10-2019
Vanille ijs?? Het is geen toetje..!
Het is een bijlage bij aziatische gerechten.