Overige video's

Pintxos met makreelrilette

Typisch Spaans zijn pintxos: stokbroodjes met allerlei lekkere toppings. Dit recept met makreelrilette, zongedroogde tomaatjes en knoflooksaus is heerlijk tijdens de borrel. Glaasje chardonnay erbij, proost!
Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 120 kcal
Koolhydraten 7 g
Eiwit 2 g
Vet
Waarvan verzadigd
9 g
1 g
Vezels 1 g
Zout 0,4 g
Print

Bereiden

  1. Verwijder alle graatjes van de makreel en pluk de vis los met een vork. Meng met de dille, tomaatjes, ei en aioli tot een grof mengsel. Breng op smaak met peper.
  2. Snijd het brood in 12 dunne plakken. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de plakken stokbrood om en om goudbruin. Leg ze op een schaal en verdeel de makreelrilette erover. Steek een prikker met een olijf op elke pintxo en serveer direct.

Wijnadvies

Deze pintxos met makreel combineren goed met een verfrissende chardonnay.

Voedingswaarde p.p.
Energie 120 kcal
Koolhydraten 7 g
Eiwit 2 g
Vet
Waarvan verzadigd
9 g
1 g
Vezels 1 g
Zout 0,4 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.