Overige video's

Pintxo’s met rosbief en chimichurri
Pintxo’s met rosbief en chimichurri
(0)

Pintxo’s met rosbief en chimichurri

Inspiratie nodig voor een tapasavond? Met pintxo’s zit je altijd goed. Dit recept met rosbief en chimichurri is superlekker! Tip: drink bij deze pintxo’s rode wijn.
Categorie hapje
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 380 kcal
Koolhydraten 31 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
22 g
3 g
Vezels 3 g
Zout 1 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Meng de knoflook, ui, peterselie, oregano, 6 eet­lepels olijfolie en de azijn in een hoge beker en pureer met een staafmixer tot een grof mengsel. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Snijd de ciabatta in plakken en bestrijk met de overige olijfolie. Verhit de grillpan en rooster het brood tot er aan beide kanten mooie grillstrepen ontstaan.
  3. Leg wat rucola en rosbief op elke plak ciabatta. Steek vast met een prikker en schep een lepeltje chimichurri erop.

Bereidingstip

De overige chimichurri is in een afgesloten pot circa een week houdbaar in de koelkast.

Wijnadvies

Een volle rode wijn past perfect bij deze pintxo's. Ga voor een Spaanse Vega Libre Vinho Tinto!

Voedingswaarde p.p.
Energie 380 kcal
Koolhydraten 31 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
22 g
3 g
Vezels 3 g
Zout 1 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.