Overige video's

Pintxo’s met aioli, gegrilde courgette en citroengarnalen

Lekker bij de borrel: pintxo’s met vis! Wat dacht je van deze pintxo’s met aioli, gegrilde courgette en citroengarnalen? In 10 minuten heb je deze lekkere snack gemaakt.
Voedingswaarde p.p.
Energie 720 kcal
Koolhydraten 35 g
Eiwit 29 g
Vet
Waarvan verzadigd
51 g
7 g
Vezels 3 g
Zout 3 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Schaaf de courgette in lange plakken en bestrijk met 2 eetlepels olijfolie. Verhit de grillpan en gril de plakken aan beide kanten, tot er lichte strepen ontstaan. Snijd de ciabatta in plakken. Gril het brood aan beide kanten in de achtergebleven olie.
  2. Verhit intussen de overige olie in een koekenpan en bak hierin de garnalen circa 4 minuten. Voeg het citroen­ sap en de peterselie toe. Bestrijk de ciabatta met aioli. Leg wat gegrilde courgette en 1­2 garnalen erop. Steek vast met een prikker.

Wijnadvies

Serveer een Spaanse witte wijn bij deze pinxto's, zoals een Vega Libre Blanco.

Voedingswaarde p.p.
Energie 720 kcal
Koolhydraten 35 g
Eiwit 29 g
Vet
Waarvan verzadigd
51 g
7 g
Vezels 3 g
Zout 3 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.