Overige video's

Pindasalade met kokos en komkommer

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 505 kcal
Koolhydraten 20 g
Eiwit 17 g
Vet
Waarvan verzadigd
39 g
11 g

Bereiden

  1. Rooster de pinda's in een droge, hete koekenpan en houd apart.
  2. Halveer de komkommer in de lengte en schraap de zaadlijsten eruit. Snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Hak de pinda's grof.
  3. Meng de komkommer, bosui, mais, taugé, kokos en pinda's in een grote kom.
  4. Klop de sambal met de gembersiroop, olie en het limoensap los en breng eventueel op smaak met zout. Schep 2/3 van deze dressing door de salade en laat circa 30 minuten intrekken.
  5. Snijd het blad en de steel van de paksoi in ragfijne reepjes en verdeel over 4 borden. Verdeel de pindasalade erover en besprenkel met de rest van de dressing.
  6. Lekker met mihoen of witte rijst en een omelet of kipsaté.
Voedingswaarde p.p.
Energie 505 kcal
Koolhydraten 20 g
Eiwit 17 g
Vet
Waarvan verzadigd
39 g
11 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.