Overige video's

Pindakoekjes met limoen en kardemom

Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 435 kcal
Koolhydraten 32 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
4 g
Vezels 3 g
Zout 0,1 g
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 175°C. Maal in een keukenmachine de pinda's met de poedersuiker, limoenrasp en kardemom tot een fijn poeder.
  2. Giet de olie voorzichtig erbij terwijl de machine draait. Voeg lepel voor lepel de bloem en een snufje zout toe. Voeg als het mengsel te droog is een paar druppels olie toe en als het mengsel te vochtig is een theelepel bloem.
  3. Draai met vochtige handen kleine balletjes van het deeg, leg op het bakpapier en druk iets in met de duim. Bak de koekjes in het midden van de oven in circa 20 minuten bruin. Laat afkoelen op de bakplaat.
  4. Schuif de koekjes met een spatel van de bakplaat op een schaal en bestrooi met poedersuiker.

Bereidingstip

Haal deze pindakoekjes voorzichtig van de bakplaat, ze breken snel.

Voedingswaarde p.p.
Energie 435 kcal
Koolhydraten 32 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
4 g
Vezels 3 g
Zout 0,1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Redactie Boodschappen 13-08-2020
We hebben het zoutgehalte inmiddels aangepast.
Rob 12-08-2020
Ik vind het vreemd dat bij het zout 0 gram staat bij de voedingswaarden.
Er worden gezouten pinda’s gebruikt.
Als het ongezouten zijn kan ik me voorstellen dat het een wat gezonder koekje is.
Op de suiker na dan.

Groet,

Rob