Overige video's

Pindakaas-chocoballetjes

15 gemiddeld tussendoortje
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 140 kcal
Koolhydraten 5 g
Eiwit 3 g
Vet
Waarvan verzadigd
12 g
6 g
Vezels 1 g
Zout 0,1 g
Hoofdingrediënten Honing (628) Witte chocolade (99)

Bereiden

  1. Klop de pindakaas, poedersuiker en honing met een mixer tot een kruimelig mengsel.
  2. Voeg de gesmolten boter en biscuitjes toe en mix kort erdoorheen.
  3. Vorm met koele handen kleine balletjes van dit deeg en leg ze op een plaat met bakpapier. Laat circa 30 minuten opstijven in de koelkast.
  4. Verwarm intussen voor de coating de chocolade au bain-marie tot bijna alle klontjes zijn gesmolten. Neem van de warmtebron en roer de kokosolie of boter erdoor.
  5. Leg steeds een pindakaasballetje op een vork en haal door de vloeibare chocolade. Tik tegen de rand van de schaal om overtollige chocolade af te laten lopen en leg het balletje terug op de plaat.
  6. Bestrooi met de nougatine en laat nog minimaal 10 minuten opstijven in de koelkast.

Bereidingstip

Maak eens een coating van melkchocolade of ga juist voor pure chocolade. Bestrooi de balletjes met discodip, cacao of kaneelpoeder.

Neem speculaasjes of gehakte chocolade in plaats van biscuitjes.

Voedingswaarde p.p.
Energie 140 kcal
Koolhydraten 5 g
Eiwit 3 g
Vet
Waarvan verzadigd
12 g
6 g
Vezels 1 g
Zout 0,1 g
Hoofdingrediënten Honing (628) Witte chocolade (99)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.