Overige video's

Pindafudge met chocolade en zeezout

4 gemiddeld snack, tussendoortje
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 660 kcal
Koolhydraten 44 g
Eiwit 15 g
Vet
Waarvan verzadigd
46 g
15 g
Vezels 5 g
Zout 0,5 g

Bereiden

  1. Verwarm suiker en kookroom in een wijde pan tot de suiker is gesmolten en laat de massa een halve minuut zachtjes koken. Schakel de warmtebron uit en roer de boter en witte chocolade erdoor tot alles is gesmolten.
  2. Roer tot de massa iets is afgekoeld en schep dan de gehakte pinda's erdoor. Schep het mengsel op het bakpapier in de schaal en spreid het met een spatel uit. Bestrooi met zeezout, de gehakte pure chocolade en de rest van de pinda's.
  3. Laat het geheel afkoelen en stevig worden. Zet dan minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast om verder op te stijven. Snijd de pindafudge met chocolade en zeezout voor het serveren in stukken. Lekker bij de koffie of thee.
Voedingswaarde p.p.
Energie 660 kcal
Koolhydraten 44 g
Eiwit 15 g
Vet
Waarvan verzadigd
46 g
15 g
Vezels 5 g
Zout 0,5 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Boodschappen magazine 11-10-2019
Het is belangrijk om bij stap 2 goed te blijven roeren, zodat het mengsel al roerend iets afkoelt en dikker wordt. Hierdoor zal de fudge uiteindelijk ook steviger van structuur worden.
Sylvia 10-10-2019
Ik sluit me aan bij eerdere reviews; smaak is lekker maar ook bij mij is hij veel te zacht. Ik zou graag willen weten of er iets niet klopt in het recept dat ik exact gevolgd heb.
Groet,
Sylvia
GekOpBakken 26-06-2018
Ik heb hetzelfde probleem. Ik denk dat het recept niet helemaal klopt. De boter en de chocola worden natuurlijk weer hard, maar de kookroom niet. Ik denk dat het daardoor zacht blijft. Volgende keer probeer ik zonder kookroom en wat meer boter.