Overige video's

Pilav-portobello's met rodekoolsalade
Pilav-portobello's met rodekoolsalade
(5)

Pilav-portobello's met rodekoolsalade

Portobello’s zijn bij uitstek geschikt om te vullen. Heerlijk met basmatirijst en zelfgemaakte rodekoolsalade. Hoe fijner je de kool snijdt, hoe lekkerder!
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 615 kcal
Koolhydraten 65 g
Eiwit 16 g
Vet
Waarvan verzadigd
30 g
7 g
Vezels 10 g
Zout 1 g

Bereiden

  1. Verhit de boter en bak hierin de ui glazig. Voeg de knoflook en specerijen toe en roerbak 1 minuut. Voeg de rijst toe en giet de bouillon erbij. Kook afgedekt tot de rijst gaar is. Rooster intussen de pistache- en cashewnoten in een droge, hete koekenpan. Hak de noten grof.
  2. Voeg de noten, abrikozen en rozijnen toe aan de rijst en laat afgedekt staan. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin de portobello's aan beide kanten circa 5 minuten op een hoge stand. Vul de holtes van de portobello's met de pilav.
  3. Schaaf of snijd de rodekool dun. Meng de tahin met het citroensap. Giet al roerend 200 ml warm water erbij en roer glad. Klop de rest van de olijfolie erdoor en breng op smaak met zout en (chili)peper. Giet de dressing over de kool en meng goed. Serveer de portobello's met de salade.

Bereidingstip

Maak de rodekoolsalade tot 2 dagen van tevoren. De dressing wordt dan wel iets wateriger, dus breng de salade voor het serveren opnieuw op smaak.

Voedingswaarde p.p.
Energie 615 kcal
Koolhydraten 65 g
Eiwit 16 g
Vet
Waarvan verzadigd
30 g
7 g
Vezels 10 g
Zout 1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.