Overige video's

Pilav met dukkah
Pilav met dukkah
(1)

Pilav met dukkah

Als je vlees eet, dan moet het ook echt een traktatie zijn. En dat gaat helemaal lukken met dit recept voor pilav! Schenk een rode wijn erbij, dat smaakt er perfect bij.
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 1110 kcal
Koolhydraten 122 g
Eiwit 46 g
Vet
Waarvan verzadigd
46 g
5 g
Vezels 13 g
Zout 1,6 g

Bereiden

  1. Rooster voor de dukkah alle noten en zaden in een droge, hete koekenpan in 5-7 minuten lichtbruin. Laat iets afkoelen en maal grof in een keukenmachine. Houd apart.
  2. Verhit de olie en fruit hierin de ui en kaneelstokjes tot de ui glazig is. Voeg het vlees toe en bak kort aan. Bak de rijst 1-2 minuten mee. Giet de bouillon erbij en meng de rozijnen, abrikozen en nootmuskaat erdoor. Laat afgedekt circa 12 minuten sudderen, tot de rijst gaar is. Bestrooi met de dukkah en peterselie.

Wijnadvies

Drink een glas Sensas Cabernet-Syrah bij dit recept. Deze donkere rode wijn is geconcentreerd, sappig en kruidig.

Voedingswaarde p.p.
Energie 1110 kcal
Koolhydraten 122 g
Eiwit 46 g
Vet
Waarvan verzadigd
46 g
5 g
Vezels 13 g
Zout 1,6 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.