Overige video's

Pikante stoofschotel met zoete aardappel en kip

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 545 kcal
Koolhydraten 26 g
Eiwit 27 g
Vet
Waarvan verzadigd
35 g
9 g
Vezels 7 g
Zout 2,5 g

Bereiden

  1. Bestrooi de kip rondom met de kipkruiden, rozemarijn en zout. Verhit de olie op middelhoge stand en bak hierin de kip rondom aan. Neem de kip uit de pan en roer de aanbaksels los.
  2. Voeg de ui toe en fruit 5 minuten op een lage stand. Voeg de paprika, knoflook en zoete aardappel toe en roerbak enkele minuten op middelhoge stand.
  3. Leg de stukken kip terug in de pan en bestrooi met de chilipeper. Giet de bouillon erbij en stoof afgedekt in circa 30 minuten gaar.
  4. Voeg de laatste 5 minuten van de stooftijd de kikkererwten toe. Lekker met rijst.

Wijnadvies

Een licht te koelen rode als I am Pinot Noir is heerlijk bij dit recept. Voor de liefhebbers van wit: Viña Maipo Chardonnay.

Voedingswaarde p.p.
Energie 545 kcal
Koolhydraten 26 g
Eiwit 27 g
Vet
Waarvan verzadigd
35 g
9 g
Vezels 7 g
Zout 2,5 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.