Overige video's

Pikante salade met gegrilde ananas

4 gemiddeld bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 235 kcal
Koolhydraten 27 g
Eiwit 3 g
Vet
Waarvan verzadigd
11 g
2 g

Bereiden

  1. Snijd de ananas in halve ringen en snijd deze nog een keer door.
  2. Verwijder het buitenste blad van het witlof en snijd het stronkje in de lengte in vieren. Haal de blaadjes los van elkaar en leg ze in een kom.
  3. Meng de ingrediënten voor de dressing en klop 3 eetlepels olie erdoor. Breng op smaak met een snuf zout.
  4. Verhit een grillpan en vet deze lichtjes in met olie. Gril de stukken ananas om en om goudbruin. Neem ze uit de pan en giet de dressing erover.
  5. Schud de mais om met de witlofblaadjes en bosui. Schep de gemarineerde ananas erdoor en serveer de salade in een schaal.

Bereidingstip

Liever een minder pikant recept? Verwijder de zaadjes van de rode peper.

Wijnadvies

Verfrissend Sea Me Chenin Blanc.

Voedingswaarde p.p.
Energie 235 kcal
Koolhydraten 27 g
Eiwit 3 g
Vet
Waarvan verzadigd
11 g
2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.