Overige video's

Pikante makreel in filodeeg

4 gemiddeld voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 385 kcal
Koolhydraten 42 g
Eiwit 18 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
3 g
Hoofdingrediënten Prei (207)

Bereiden

  1. Laat het deeg ontdooien onder een vochtige doek zodat het niet uitdroogt.
  2. Trek het vel van de makreel en neem het makreelvlees voorzichtig van de graat. Verwijder de kleine graten zorgvuldig en verdeel het vlees in vier gelijke porties.
  3. Klop de sambal los met de ketjap en verdeel dit over de stukken makreel.
  4. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg 2 vellen deeg naast elkaar op een werkvlak en bestrijk ze licht met een beetje ei.
  5. Leg op elk vel een nieuw vel en bestrijk dit ook met ei, vervolg met nog een vel en snijd dan elke stapel doormidden zodat er 4 vierkanten ontstaan.
  6. Leg op elk stuk deeg een stuk makreel en verdeel de prei erover.
  7. Vouw het deeg er omheen en plak vast met wat ei.
  8. Leg de pakketjes met de naad naar beneden op een bakplaat bekleed met bakpapier en bestrijk ze geheel met ei.
  9. Bestrooi ze met sesamzaad en bak ze in circa 10 minuten bruin en krokant.

Bereidingstip

Lekker met een komkommersalade.

Wijnadvies

Een oosters gerecht en bij die keuken past Sauvignon Blanc goed. Keuze genoeg: Sensas, Berg Schaduw of Sea Breeze. Ook Pinot Grigio van Montalto en Pinot Gris van Arthur Metz tafelen graag mee.

Voedingswaarde p.p.
Energie 385 kcal
Koolhydraten 42 g
Eiwit 18 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
3 g
Hoofdingrediënten Prei (207)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.