Overige video's

Pikante kofta met geroosterde wortelsalade

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 460 kcal
Koolhydraten 11 g
Eiwit 25 g
Vet
Waarvan verzadigd
34 g
11 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Schrap de wortel en schaaf of snijd deze in lange linten.
  2. Leg de wortellinten op een bakplaat. Strooi er de komijn en zout en peper over. Sprenkel de helft van de olijfolie erover.
  3. Zet de bakplaat 20 minuten in het midden van de oven tot de wortel licht gekleurd is. Schep de linten tijdens de bereiding één keer om.
  4. Schil de sinaasappels dik en verdeel ze in plakken.
  5. Meng voor de kofta het gehakt met de andere ingrediënten en voeg zout en peper toe.
  6. Vorm van het gehaktmengsel korte frikadellen of kleine balletjes. Verhit de rest van de olijfolie en bak hierin het gehakt rondom bruin en gaar in 15-20 minuten.
  7. Schep de wortel en sinaasappel door elkaar. Serveer de wortelsalade, gegarneerd met blaadjes munt, bij de kofta.

Variatie

Serveer een yoghurtdip bij de kofta. Meng daarvoor 250 ml yoghurt (Melkan) met 1 teentje geperste knoflook, zout, peper, 1 gehakte vleestomaat en 1 stuk geraspte komkommer. Serveer het gehakt met de kruiden eens rul gebakken in een tortilla als wrap.

Voedingswaarde p.p.
Energie 460 kcal
Koolhydraten 11 g
Eiwit 25 g
Vet
Waarvan verzadigd
34 g
11 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.