Overige video's

Pikante groentecurry met specerijen en ananas

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print

Bereiden

  1. Verwarm de kokosolie en fruit hierin de gesnipperde ui.
  2. Voeg de kruidnagel, steranijs, gember, knoflook en kerrie toe. Fruit nog een minuut op lage stand.
  3. Voeg de wortel, aardappels, paprika en tomaat toe en roerbak een paar minuten.
  4. Voeg de kokosroom toe en zoveel bouillon dat de groenten net onder staan.
  5. Breng aan de kook en laat met deksel op de pan circa 15 minuten stoven.
  6. Laat de saus zonder deksel nog 5 minuten inkoken en breng dan verder op smaak met zout en peper.
  7. Schep de ananas door de groenten en bestrooi het gerecht op het laatste moment met de koriander.

Variatie

Lekker met rijst.

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

M. Oldenburg 15-08-2016
Lekkere kruidige curry! Alleen een hele bos koriander is erg veel, dat zou ik zeker niet aanraden en heb zelf ongeveer 1/3 van zo'n bakje uit de supermarkt gedaan. Verder is het raar dat het als vega wordt aangeduid, maar er geen eiwitbron bij wordt genoemd. Tofu is hier erg lekker bij als je het vega wilt, maar kip past ook goed.