
Pie met paddenstoelenragout, pompoen en aardappelpuree
Pie met paddenstoelenragout, pompoen en aardappelpuree
- 0.5 kleine pompoen (gewassen, met oranje vruchtvlees)
- 1 eetlepel boter
- 1 sjalot (gesnipperd)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 4 takjes tijm (gerist)
- 2 blaadjes salie (gehakt)
- 500 gram gemengde paddenstoelen (in plakjes, schoongeveegd)
- 2 theelepels bloem
- 100 milliliter paddenstoelenbouillon (van 0.5 tablet) of
- 100 milliliter groentebouillon (van 0.5 tablet)
- 100 milliliter kookroom
- 1 ei (losgeklopt)
- 150 gram bloem
- 75 gram boter (koud, in blokjes)
- 500 gram kruimige aardappels (geschild, in blokjes)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel Provençaalse kruiden
- 50 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
- 1 ei (losgeklopt)
Benodigdheden
- keukenmachine
- vershoudfolie
- bakplaat (ingevet)
- ronde ovenschaal (ingevet)
Tijden
- Bereidingstijd 40 minuten
- 30 minuten oventijd
Heb jij dit recept gemaakt?
We zijn benieuwd wat je ervan vindt!
Voorbereiden
Meng voor het deeg de bloem en boter, bij voorkeur met een keukenmachine, tot een korrelig deeg. Voeg 2-4 eetlepels ijskoud water en een snuf zout toe en kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat het rusten in de koelkast. Kook voor de puree de aardappelblokjes gaar in water met zout. Giet af en stamp tot een puree met de olijfolie, Provençaalse kruiden, kaas en ei. Laat afkoelen.
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 220ºC. Snijd de pompoen in plakken van 1 cm en verwijder de pitten. De schil kan worden gegeten. Leg de plakken pompoen op de bakplaat en rooster hoog in de oven in circa 15 minuten gaar. Laat afkoelen.
- Verhit de boter in een hapjespan en fruit hierin de sjalot 4 minuten op een lage stand. Voeg de knoflook, tijm, salie, paddenstoelen en een snuf zout toe en roerbak op een hoge stand, tot de paddenstoelen hun vocht gaan afgeven. Bestrooi met de bloem en bak kort mee. Voeg de bouillon en kookroom toe en laat op een lage stand een paar minuten zachtjes koken. Breng deze ragout op smaak met zout en peper. Laat afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 180ºC. Verdeel de aardappelpuree over de bodem van de ovenschaal. Leg de plakken pompoen erop en verdeel de paddenstoelenragout erover.
- Rol het deeg uit tot een lap van ½ cm dik. Bestrijk de rand van de schaal met ei. Leg de deeglap over de schaal en laat de randen overhangen. Druk daar waar het deeg de schaal raakt goed aan en knip de rest van het deeg 1 cm buiten de schaal rondom af. Het deeg zal nog iets krimpen tijdens het bakken. Gebruik de restjes van het deeg om het deegdeksel te decoreren.
- Bestrijk de pie met ei en bak in het midden van de oven in 20-30 minuten gaar en goudbruin.
Bereidingstip
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.
Zelf een overheerlijke tiramisu ijstaart maken?
Met dit recept van Hertog tover je een spectaculair dessert op tafel, perfect geschikt voor de feestdagen. Maak jouw feestdagen onvergetelijk met Hertog. Hertog IJssalon Tiramisu, een onvergetelijke combinatie van romig ijs met tiramisusmaak, overgoten met een rijke koffiesaus en stukjes biscuit. Geniet ervan!
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 640 kcal |
Koolhydraten | 55 g |
Eiwit | 21 g |
Vet Waarvan verzadigd |
36 g 19 g |
Vezels | 7 g |
Zout | 1,2 g |
- 0.5 kleine pompoen (gewassen, met oranje vruchtvlees)
- 1 eetlepel boter
- 1 sjalot (gesnipperd)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 4 takjes tijm (gerist)
- 2 blaadjes salie (gehakt)
- 500 gram gemengde paddenstoelen (in plakjes, schoongeveegd)
- 2 theelepels bloem
- 100 milliliter paddenstoelenbouillon (van 0.5 tablet) of
- 100 milliliter groentebouillon (van 0.5 tablet)
- 100 milliliter kookroom
- 1 ei (losgeklopt)
- 150 gram bloem
- 75 gram boter (koud, in blokjes)
- 500 gram kruimige aardappels (geschild, in blokjes)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel Provençaalse kruiden
- 50 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
- 1 ei (losgeklopt)
Benodigdheden
- keukenmachine
- vershoudfolie
- bakplaat (ingevet)
- ronde ovenschaal (ingevet)
Tijden
- Bereidingstijd 40 minuten
- 30 minuten oventijd
Voorbereiden
Meng voor het deeg de bloem en boter, bij voorkeur met een keukenmachine, tot een korrelig deeg. Voeg 2-4 eetlepels ijskoud water en een snuf zout toe en kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat het rusten in de koelkast. Kook voor de puree de aardappelblokjes gaar in water met zout. Giet af en stamp tot een puree met de olijfolie, Provençaalse kruiden, kaas en ei. Laat afkoelen.
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 220ºC. Snijd de pompoen in plakken van 1 cm en verwijder de pitten. De schil kan worden gegeten. Leg de plakken pompoen op de bakplaat en rooster hoog in de oven in circa 15 minuten gaar. Laat afkoelen.
- Verhit de boter in een hapjespan en fruit hierin de sjalot 4 minuten op een lage stand. Voeg de knoflook, tijm, salie, paddenstoelen en een snuf zout toe en roerbak op een hoge stand, tot de paddenstoelen hun vocht gaan afgeven. Bestrooi met de bloem en bak kort mee. Voeg de bouillon en kookroom toe en laat op een lage stand een paar minuten zachtjes koken. Breng deze ragout op smaak met zout en peper. Laat afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 180ºC. Verdeel de aardappelpuree over de bodem van de ovenschaal. Leg de plakken pompoen erop en verdeel de paddenstoelenragout erover.
- Rol het deeg uit tot een lap van ½ cm dik. Bestrijk de rand van de schaal met ei. Leg de deeglap over de schaal en laat de randen overhangen. Druk daar waar het deeg de schaal raakt goed aan en knip de rest van het deeg 1 cm buiten de schaal rondom af. Het deeg zal nog iets krimpen tijdens het bakken. Gebruik de restjes van het deeg om het deegdeksel te decoreren.
- Bestrijk de pie met ei en bak in het midden van de oven in 20-30 minuten gaar en goudbruin.
Bereidingstip
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.
Zelf een overheerlijke tiramisu ijstaart maken?
Met dit recept van Hertog tover je een spectaculair dessert op tafel, perfect geschikt voor de feestdagen. Maak jouw feestdagen onvergetelijk met Hertog. Hertog IJssalon Tiramisu, een onvergetelijke combinatie van romig ijs met tiramisusmaak, overgoten met een rijke koffiesaus en stukjes biscuit. Geniet ervan!
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 640 kcal |
Koolhydraten | 55 g |
Eiwit | 21 g |
Vet Waarvan verzadigd |
36 g 19 g |
Vezels | 7 g |
Zout | 1,2 g |