Overige video's

Pidepizza met spinazie, ei en kruidenroomkaas

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 855 kcal
Koolhydraten 56 g
Eiwit 33 g
Vet
Waarvan verzadigd
54 g
21 g
Hoofdingrediënten Spinazie (188)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd het Turks brood (pide) horizontaal doormidden. Leg de helften naast elkaar op de bakplaat met de snijkant boven. Bak het brood in het midden van de oven in 3 minuten licht knapperig. Zet de oven niet uit.
  2. Verhit de olijfolie en bak hierin de knoflook, ui en pijnboompitten 5 minuten. Schep de spinazie erdoor en roerbak tot de spinazie slinkt. Voeg zout en peper toe. Laat de spinazie uitlekken in een zeef of vergiet.
  3. Bestrijk de broodhelften met de kruidenroomkaas. Roer de geraspte kaas door de spinazie en verdeel dit mengsel over de broodhelften. Maak vier kuiltjes op afstand van elkaar in de spinazie en breek hierin een ei.
  4. Bak de pidepizza circa 15 minuten in het midden van de oven tot het ei gestold is.

Variatie

Neem in plaats van pide fo­caccia, ciabatta of stokbrood en in plaats van pijnboompitten gepelde pistachenoten of gehakte walnoten of amandelen. Bestrijk de broodhelften in plaats van met kruidenroomkaas met groene of rode pesto.

Wijnadvies

Spinazie zorgt ervoor dat rode wijn vaak wat bitter gaat smaken. Wit dus maar. Landenwijn Frankrijk bijvoorbeeld, Qué Mas Sauvignon Blanc of - wat luxer - de Sea Breeze. Ook de Verdicchio dei Castelli di Jesi combineert goed.

Voedingswaarde p.p.
Energie 855 kcal
Koolhydraten 56 g
Eiwit 33 g
Vet
Waarvan verzadigd
54 g
21 g
Hoofdingrediënten Spinazie (188)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.