Overige video's

Pide met kipshoarma
Pide met kipshoarma
(16)

Pide met kipshoarma

Een heerlijk recept voor een verjaardag, of gewoon voor ‘zomaar’: kipshoarma! Heerlijk op Turks brood of in een pita.
Categorie lunch, hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef eenvoudig
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 970 kcal
Koolhydraten 73 g
Eiwit 51 g
Vet
Waarvan verzadigd
51 g
18 g
Vezels 7 g
Zout 4,8 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer het brood horizontaal. Beleg beide helften met de kaas en tomaat, bestrooi met peper en besprenkel met de helft van de olijfolie. Leg de broodhelften naast elkaar op een bakplaat en bak circa 15 minuten in het midden van de oven.
  2. Verhit de rest van de olijfolie in een hapjespan en roerbak hierin de shoarma en knoflook 3-4 minuten. Schep de roerbakgroenten erdoor en bak 3-4 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel het shoarmamengsel over de broodhelften en serveer met knoflooksaus.

Bereidingstip

Vervang de jongbelegen kaas door feta en verkruimel deze over de tomaat.

Bestrooi de tomaten met gyroskruiden of oregano.

Voedingswaarde p.p.
Energie 970 kcal
Koolhydraten 73 g
Eiwit 51 g
Vet
Waarvan verzadigd
51 g
18 g
Vezels 7 g
Zout 4,8 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.