Piadina met aubergine en parmaham
- 500 gram bloem en
- bloem (om te bestuiven)
- 100 milliliter olijfolie
- 1.5 theelepels baking soda (bakproducten)
-
voor de vulling
- 1 aubergine (in lange dunne plakken)
- olijfolie
- 2 rode uien (gesnipperd)
- 2 blikjes tomatenpuree (à 70 g)
- 1 eetlepel tijm
- 2 eetlepels citroensap
- 75 gram rucola
- 150 gram parmaham (in reepjes)
- 100 gram Parmezaanse kaas (in flinters) of
- 100 gram pecorinokaas (in flinters)
Heb jij dit recept gemaakt?
We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

Feest op je boterham!
Maak ze zelf!
De lekkerste sandwich recepten
Bereiden
- Schep voor het deeg de 500 gram bloem in een ruime kom en maak een kuiltje in het midden. Voeg de olijfolie, 2 theelepels zout en de baksoda toe en meng met de vingers.
- Voeg beetje bij beetje circa 150 ml lauwwarm water toe terwijl je kneed tot een soepel deeg. Vorm een bal van het deeg, verpak in folie en laat circa 30 minuten rusten op een warme plaats.
- Bestrijk intussen de plakken aubergine met olijfolie en rooster in een hete grillpan. Verhit een scheutje olijfolie in een andere pan en fruit hierin de ui. Bak de tomatenpuree even mee. Voeg 100 ml water, de tijm en het citroensap toe en roer tot een saus.
- Verdeel het deeg in 6 porties,vorm 6 ballen en laat afgedekt nogmaals 30 minuten rusten.
- Rol elke deegbal op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van circa 22 cm diameter en 2-3 mm dik. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoge stand en bak hierin de piadina circa 2 minuten per kant. Verwarm de tomatensaus.
- Bestrijk elke piadina met wat saus en beleg de helft van de piadina met rucola, gegrilde aubergine, ham en kaas. Klap de piadina dubbel en serveer direct.
Variatie
Varieer eindeloos met de vulling van deze piadina: - vanille - anijs - citroen - rode pesto - gerookte kip - rucola - pastasaus - spianata romana of salami - olijven - groene pesto - tomaatjes - mozzarella - rucola - tonijn - rode ui - gegrilde paprika
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 650 kcal |
Koolhydraten | 67 g |
Eiwit | 26 g |
Vet Waarvan verzadigd |
29 g 7 g |
Vezels | 6 g |
Zout | 2,7 g |
Hoofdingrediënten
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 7 van 2020
Reviews
Er zijn nog geen reviews voor dit recept.
Soortgelijke recepten

Piadina met aubergine en parmaham
Deze piadina, een dun Italiaanse flatbread, is heerlijk als lunchgerecht of als voorgerecht om te delen. De parmaham, aubergine en pecorino is een perfecte combinatie. Eet smakelijk en geniet van dit recept!
Waardering:
Waardeer:

Feest op je boterham!
Maak ze zelf!
De lekkerste sandwich recepten
- 500 gram bloem en
- bloem (om te bestuiven)
- 100 milliliter olijfolie
- 1.5 theelepels baking soda (bakproducten)
-
voor de vulling
- 1 aubergine (in lange dunne plakken)
- olijfolie
- 2 rode uien (gesnipperd)
- 2 blikjes tomatenpuree (à 70 g)
- 1 eetlepel tijm
- 2 eetlepels citroensap
- 75 gram rucola
- 150 gram parmaham (in reepjes)
- 100 gram Parmezaanse kaas (in flinters) of
- 100 gram pecorinokaas (in flinters)
Bereiden
- Schep voor het deeg de 500 gram bloem in een ruime kom en maak een kuiltje in het midden. Voeg de olijfolie, 2 theelepels zout en de baksoda toe en meng met de vingers.
- Voeg beetje bij beetje circa 150 ml lauwwarm water toe terwijl je kneed tot een soepel deeg. Vorm een bal van het deeg, verpak in folie en laat circa 30 minuten rusten op een warme plaats.
- Bestrijk intussen de plakken aubergine met olijfolie en rooster in een hete grillpan. Verhit een scheutje olijfolie in een andere pan en fruit hierin de ui. Bak de tomatenpuree even mee. Voeg 100 ml water, de tijm en het citroensap toe en roer tot een saus.
- Verdeel het deeg in 6 porties,vorm 6 ballen en laat afgedekt nogmaals 30 minuten rusten.
- Rol elke deegbal op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van circa 22 cm diameter en 2-3 mm dik. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoge stand en bak hierin de piadina circa 2 minuten per kant. Verwarm de tomatensaus.
- Bestrijk elke piadina met wat saus en beleg de helft van de piadina met rucola, gegrilde aubergine, ham en kaas. Klap de piadina dubbel en serveer direct.
Variatie
Varieer eindeloos met de vulling van deze piadina: - vanille - anijs - citroen - rode pesto - gerookte kip - rucola - pastasaus - spianata romana of salami - olijven - groene pesto - tomaatjes - mozzarella - rucola - tonijn - rode ui - gegrilde paprika
Reviews
Er zijn nog geen reviews voor dit recept.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 650 kcal |
Koolhydraten | 67 g |
Eiwit | 26 g |
Vet Waarvan verzadigd |
29 g 7 g |
Vezels | 6 g |
Zout | 2,7 g |
Hoofdingrediënten
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 7 van 2020