Petitfours met sinaasappel en kokos
- 175 gram boter
- 200 gram witte basterdsuiker
- 3 eieren
- 50 gram kokosrasp
- 100 milliliter kokosmelk
- 1 sinaasappel (sap)
- 1 theelepel sinaasappelrasp
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 300 gram witte marsepein
- poedersuiker (om te bestrooien)
- sprinkels, gebaksdecoratie (om te garneren)
-
voor de sinaasappelroom
- 250 gram boter
- 150 gram poedersuiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 2 eetlepels sinaasappellikeur of
- 2 eetlepels sinaasappelsap
Heb jij dit recept gemaakt?
We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

Sweet love
Liefde is… lekker eten
Om samen te delen
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 170ºC.
- Klop met een mixer de boter en basterdsuiker in circa 5 minuten tot een lichte crème. Voeg een voor een de eieren toe en klop goed door.
- Klop de kokos, kokosmelk, sinaasappelsap, -rasp en een snufje zout erdoor. Spatel het bakmeel erdoor en schep het beslag in de bakvorm. Bak circa 30 minuten in het midden van de oven.
- Controleer met een prikker of deze er droog uitkomt en het gebak gaar is. Laat afkoelen en snijd horizontaal door.
- Mix intussen voor de sinaasappelcrème de boter met de poedersuiker, vanillesuiker en sinaasappellikeur. Zet in de koelkast.
- Bestrijk beide lagen van het gebak met een dun laagje sinaasappelcrème. Houd wat sinaasappelcrème apart voor de garnering.
- Snijd het gebak met een scherp mes in strakke vierkantjes van 5x5 cm.
- Kneed de marsepein tot deze soepel is. Voeg eventueel enkele druppels water toe. Rol de marsepein op een met poedersuiker bestoven werkvlak uit tot een grote lap.
- Snijd de marsepein in stukken (15x15 cm) en bekleed de petitfours ermee. Druk de zijkanten zachtjes aan.
- Snijd de marsepein netjes bij, gebruik de restjes voor de volgende petitfour. Druk de hoekjes voorzichtig aan. Versier de petitfours en plak de garnering vast met sinaasappelcrème.
Bereidingstip
Combineer witte marsepein met groene of roze marsepein.
Leg de marsepein met behulp van de deegroller als een lap over het gebak en snijd dan pas in vierkantjes. Dit is makkelijker, zo hoef je niet elke petitfour apart met marsepein te bekleden.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 305 kcal |
Koolhydraten | 30 g |
Eiwit | 3 g |
Vet Waarvan verzadigd |
19 g 12 g |
Vezels | 1 g |
Zout | 0,2 g |
Hoofdingrediënten
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 12 van 2017
Reviews
Er zijn nog geen reviews voor dit recept.
Soortgelijke recepten

Petitfours met sinaasappel en kokos
Waardering:
Waardeer:

Sweet love
Liefde is… lekker eten
Om samen te delen
- 175 gram boter
- 200 gram witte basterdsuiker
- 3 eieren
- 50 gram kokosrasp
- 100 milliliter kokosmelk
- 1 sinaasappel (sap)
- 1 theelepel sinaasappelrasp
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 300 gram witte marsepein
- poedersuiker (om te bestrooien)
- sprinkels, gebaksdecoratie (om te garneren)
-
voor de sinaasappelroom
- 250 gram boter
- 150 gram poedersuiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 2 eetlepels sinaasappellikeur of
- 2 eetlepels sinaasappelsap
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 170ºC.
- Klop met een mixer de boter en basterdsuiker in circa 5 minuten tot een lichte crème. Voeg een voor een de eieren toe en klop goed door.
- Klop de kokos, kokosmelk, sinaasappelsap, -rasp en een snufje zout erdoor. Spatel het bakmeel erdoor en schep het beslag in de bakvorm. Bak circa 30 minuten in het midden van de oven.
- Controleer met een prikker of deze er droog uitkomt en het gebak gaar is. Laat afkoelen en snijd horizontaal door.
- Mix intussen voor de sinaasappelcrème de boter met de poedersuiker, vanillesuiker en sinaasappellikeur. Zet in de koelkast.
- Bestrijk beide lagen van het gebak met een dun laagje sinaasappelcrème. Houd wat sinaasappelcrème apart voor de garnering.
- Snijd het gebak met een scherp mes in strakke vierkantjes van 5x5 cm.
- Kneed de marsepein tot deze soepel is. Voeg eventueel enkele druppels water toe. Rol de marsepein op een met poedersuiker bestoven werkvlak uit tot een grote lap.
- Snijd de marsepein in stukken (15x15 cm) en bekleed de petitfours ermee. Druk de zijkanten zachtjes aan.
- Snijd de marsepein netjes bij, gebruik de restjes voor de volgende petitfour. Druk de hoekjes voorzichtig aan. Versier de petitfours en plak de garnering vast met sinaasappelcrème.
Bereidingstip
Combineer witte marsepein met groene of roze marsepein.
Leg de marsepein met behulp van de deegroller als een lap over het gebak en snijd dan pas in vierkantjes. Dit is makkelijker, zo hoef je niet elke petitfour apart met marsepein te bekleden.
Reviews
Er zijn nog geen reviews voor dit recept.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 305 kcal |
Koolhydraten | 30 g |
Eiwit | 3 g |
Vet Waarvan verzadigd |
19 g 12 g |
Vezels | 1 g |
Zout | 0,2 g |
Hoofdingrediënten
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 12 van 2017