Overige video's

Peterseliesoep met rozemarijn­croutons

Je zou er misschien niet zo snel aan denken, maar peterseliesoep is heerlijk! Een lichte soep in combinatie met rozemarijn croutons.
Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 370 kcal
Koolhydraten 41 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
4 g
Vezels 4 g
Zout 3,1 g
Print

Bereiden

  1. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui, knoflook en citroenrasp 3-4 minuten. Voeg de aardappelblokjes en bouillon toe en kook zachtjes circa 15 minuten, tot de aardappel gaar is.
  2. Pureer de peterselie met 2 eetlepels water glad en schep door de soep. Verwarm de ovengrill voor. Rooster de sneetjes ciabatta licht onder de grill of in een broodrooster.
  3. Meng een scheut olijfolie met de rozemarijn en knoflook. Bestrijk de broodsneetjes ermee, strooi de kaas erover en gratineer onder de grill. Snijd 4 sneetjes in blokjes en schep ze door de soep.
  4. Serveer de overige croutons bij de soep. Serveer de soep in kommetjes met partjes citroen.

Bereidingstip

Bak de ciabatta eventueel in de rozemarijnolie in een koekenpan. Schep regelmatig om in de pan.

Neem tijm in plaats van rozemarijn in dit recept.

Wijnadvies

Peterseliesoep met rozemarijncroutons, dat is maximale kruidigheid. Bij al dit groen past een Green Grüner Veltliner.

Voedingswaarde p.p.
Energie 370 kcal
Koolhydraten 41 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
4 g
Vezels 4 g
Zout 3,1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.