Overige video's

Peterseliesalade met quinoa en granaatappel

4 eenvoudig bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 725 kcal
Koolhydraten 60 g
Eiwit 26 g
Vet
Waarvan verzadigd
39 g
14 g

Bereiden

  1. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg het groentebouillontablet toe aan het kookwater. Giet af, spoel met koud water en laat afkoelen in een vergiet.
  2. Snijd de granaatappels horizontaal doormidden en klop de zaadjes boven een schaal eruit door op de schil te tikken met een houten lepel. Voeg de citroenrasp toe.
  3. Schep de fijngehakte peterselie, hazelnoten, oude brokkelkaas en de quinoa door de granaatappelpitjes.
  4. Klop een dressing van het citroensap, 1 theelepel mosterd en 3 eetlepels olijfolie en schep deze door de salade. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.

Variatie

Vervang granaatappel door in kleine blokjes gesneden aardbeien. Vervang de quinoa door couscous.

Voedingswaarde p.p.
Energie 725 kcal
Koolhydraten 60 g
Eiwit 26 g
Vet
Waarvan verzadigd
39 g
14 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.