Overige video's

Pestobroodjes

12 gemiddeld hapje, snack, amuse, voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 0 kcal
Koolhydraten 0 g
Eiwit 0 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g

Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 200°C.

Bereiden

  1. Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan.
  2. Pureer ze met de helft van de Parmezaanse kaas, de basilicumblaadjes, knoflook, een mespunt zout en de olijfolie met een staafmixer of in een blender tot een smeuïge pesto. Breng op smaak met peper.
  3. Rol het deeg uit en bestrijk met de pesto.
  4. Bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas.
  5. Rol de deeglap vanaf de korte kant op en leg deze rol 10 minuten in de diepvries zodat hij wat steviger wordt.
  6. Snijd het deeg daarna in plakken van 1,5-2 cm dik en leg met wat tussenruimte op de bakplaat.
  7. Bestrijk de bovenkant met ei en bak de pestobroodjes in de oven in circa 15 minuten goudbruin en gaar.

Bereidingstip

Bespaar tijd en gebruik kant-en-klare groene of rode pesto.

Vervang de pijnboompitten door pistachenoten.

Voedingswaarde p.p.
Energie 0 kcal
Koolhydraten 0 g
Eiwit 0 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.