Overige video's

Perzische saffraanrijst met pistache en gedroogde cranberry’s
Perzische saffraanrijst met pistache en gedroogde cranberry’s
(4)

Perzische saffraanrijst met pistache en gedroogde cranberry’s

Wil je rijst serveren tijdens de kerstdagen? Probeer dan deze Perzische saffraanrijst eens. De geroosterde pistachenoten maken het geheel helemaal af.
Categorie bijgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 565 kcal
Koolhydraten 80 g
Eiwit 15 g
Vet
Waarvan verzadigd
19 g
19 g
Vezels 3 g
Zout 0 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Spoel de rijst af onder koud water tot het water helder is. Kook de rijst in ruim water in circa 8 minuten beetgaar. Spoel af onder koud water en laat uitlekken.
  2. Week de saffraan een paar minuten in 1 eetlepel kokend water en meng dan met de yoghurt, eidooier, rijst en een snuf zout door elkaar.
  3. Verhit de boter in een hapjespan met antiaanbaklaag op een lage stand. Voeg het rijstmengsel toe en druk met een spatel iets aan. Gaar de rijst afgedekt 20-25 minuten op een lage stand. Rooster de pistachenoten in een droge, hete koekenpan.
  4. Controleer of de onderkant van de rijst lichtbruin en krokant is. Bak anders nog 4-5 minuten langer. Leg een groot bord omgekeerd op de pan en draai het geheel om. Bestrooi de rijst op het bord met de pistachenoten en cranberry's.
Voedingswaarde p.p.
Energie 565 kcal
Koolhydraten 80 g
Eiwit 15 g
Vet
Waarvan verzadigd
19 g
19 g
Vezels 3 g
Zout 0 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.