Overige video's

Perzikplaattaart met rozemarijn en vanilleroom

15 eenvoudig gebak
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 610 kcal
Koolhydraten 77 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
16 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 160°C. Roer de boter zacht. Voeg de appeltaartmix en eieren toe en kneed tot een soepel deeg.
  2. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit. Bekleed de bodem en rand van de bakplaat ermee. Bestrooi met de helft van het amandelschaafsel en verdeel de perziken erover.
  3. Verwarm de rozijnen, jam, rozemarijn en rum zonder te koken. Verdeel het jammengsel over de perziken.
  4. Bestrooi met de overige amandelen en de suiker en bak de taart in het midden van de oven in 30-35 minuten goudbruin en gaar.
  5. Meng de mascarpone met de vanillevla. Serveer de taart lauwwarm met de vanilleroom.

Variatie

Vervang perziken door nectarines. In plaats van mascarpone is kwark of roomyoghurt ook lekker.

Voedingswaarde p.p.
Energie 610 kcal
Koolhydraten 77 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
16 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.