Overige video's

Perzikdroom met frambozensaus

Een lekker en mooi toetje hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Dit nagerecht met met perzik, kwark en framboos is hiervan het bewijs. In een glas is dit toetje extra feestelijk!
Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 435 kcal
Koolhydraten 39 g
Eiwit 15 g
Vet
Waarvan verzadigd
23 g
15 g
Vezels 2 g
Zout 0,2 g
Print

Bereiden

  1. Kook de diepvriesframbozen met 50 gram suiker en 2 eetlepels water al roerend 4-5 minuten. Wrijf de vruchtenpuree door een zeef en laat afkoelen. Pureer de perzikschijfjes met een staafmixer.
  2. Schep een laagje vanillekwark met daarop een laagje perzikmoes in 4 glazen. Vervolg met weer een laagje vanillekwark met daarop een laagje frambozensaus. Herhaal tot het glas vol is. Eindig met perzikmoes en paar druppels frambozensaus. Beweeg een satéprikker door de perziklaag zodat een swirl ontstaat. Zet de glazen circa 1 uur in de koelkast.
  3. Klop de slagroom stijf met 25 gram suiker. Garneer de glazen eventueel met een paar verse frambozen en serveer met de slagroom.

Bereidingstip

Wil je nog sneller klaar zijn? Gebruik frambozenjam in plaats van gepureerde (diepvries)frambozen voor het frambozenlaagje.

Voedingswaarde p.p.
Energie 435 kcal
Koolhydraten 39 g
Eiwit 15 g
Vet
Waarvan verzadigd
23 g
15 g
Vezels 2 g
Zout 0,2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.